Kærlighedsforholdet udvikling

Et lykkeligt og givende kærlighedsforhold, hvor vi lever lykkeligt til vores dages ende er noget vi alle ønsker os. Det kommer ikke automatisk i parforholdet, men skal skabes. Det kræver indsigt i sig selv og hinanden, tid og tålmodighed, anstrengelser og viljestyrke.

Nogle vil sige det er alt for besværligt eller kunstigt! ”Jeg er, som jeg, og hvis det ikke godt, så hellere finde en ny partner – det er da meget nemmere!”

Men det handler ikke om, at nogle skal laves om – det handler om at udvikle sig og hele tiden være levende og givende.

De fleste kan godt blive forelsket/bekræftet i et nyt forhold igen og igen, men er det, det du vil? Der er jo altid konsekvenser ved en handling. En forelskelse er for en stor del et hormontrip, som giver os dejlige følelser i kroppen, som gør os helt vilde med at lede efter og opfylde den andens behov. Denne rus klinger af efter 3-9 mdr. og hvad så?

Ja så, begynder vi at se de ikke lige så attraktive sider ved den anden. Irritation og andre negative følelser kommer snigende. Ofte føler vi ikke, at vi får den samme opmærksomhed, som vi fik før. Vi føler, vi kommer lidt i underskud. Det føles ikke så fantastisk – derfor begynder vi at kæmpe for at få det, som vi gerne vil have, Bl.a. ved at ville lave om på den anden, for så er vi jo selv fri for forandring. Det leder til begyndende magtkampe og fastlåsheden tager fat. Her kan parterepi ofte blive aktuelt Desværre kan der gå år med magtkampe. Sårede følelser, følelsesmæssig ubehag og mistrivsel bliver en stor del af hverdagen.

I parterapien får I indsigt i jer selv og hinanden, der tages nye beslutninger, som føres ud i parforholdet af begge parter. Dvs. I bruger den ny forståelse, indsigt og værktøjer i form af en ny tilgang, så der opstår adfærdsændringer og handlinger. Dette vil styrke de nye beslutninger og formålet med parforholdet og dermed give gode, positive følelser, som da I var nyforelskede . Husk det er fornemmelserne og følelserne i vores krop, der bestemmer om vi er lykkelige eller ulykkelige. Forskellen er bare nu, at I skaber dem selv med ny forståelse og værktøjer. Derfor kan I gøre det igen og igen i forhold til de udfordringer og kriser, der nu engang er normalt og nødvendigt for at parforholdet er levende. Dette kaldes ”bevidst kærlighed.” Med andre ord, I behøver ikke i første omgang opgive eller forelske jer i en anden, men bare på ny i jeres nuværende partner. For det I ikke lærer i dette parforhold, skal I bare lære i et nyt.

”Hele verden er konstant i udvikling og ændres hele tiden. Det der var i går er ikke nødvendigvis i dag. Hvis vi vil have noget nyt skal ske eller at noget skal blive bedre/ændres i vores liv, familie, job og parforhold osv. må vi selv være med til at skabe det. Det hele starter med dig/jer, her og nu, hvor vil du/I hen? Det kan forståeligt nok lyde provokerende i manges ører, men trods det, må man starte med ens udgangspunkt på godt og ondt, vide hvad man vil og finde ud af hvordan det kan ske.”

Pia Lintrup, Parterapeut og ID Lifecoach, Hillerød tlf; 2680 5824