Parterapi session

I de første sessioner, som ofte varer ca. 2 timer, vil vi lære hinanden bedre at kende, og jeg vil lytte og spørge ind til jeres problem/er – dvs. finde årsagen til, hvorfor I ønsker hjælp. Det er vigtigt med et grundigt forarbejde for terapiens videre forløb, kvalitet og udfald.

Nogle gange vil jeg dele jer, så den ene har nogle sessioner for sig selv for dernæst at have sessioner sammen igen. Andre gange vil I kun have sessioner sammen. Det er meget forskelligt fra par til par.

I de efterfølgende sessioner skal vi så i gang med ”det nye”: Hvad skal ændres/ hvad skal der holdes fast i, hvad vil I gerne opnå. Jeres individuelle og fælles mål.

Skal I lære nogle nye måder at anskue og gøre tingene på eller handler det mere om at få afklaring/opbakning med det, I allerede er i gang med. Mennesker er forskellige og det er behov dermed også, derfor er der ingen regler for, hvad der er rigtigt eller forkert.

Jeg vil finde ud af sammen med jer, hvad der er hensigtsmæssigt for jer og støtte jer på vejen der til.

I dette arbejde vil I evt. få hjemmeopgaver mellem sessionerne i det omfang det passer jer.

Desuden vil jeg komme med klare udmeldinger og råd i forhold til jeres situation.

Et terapiforløb kan vare alt fra 2 til 30 sessioner og nogle par kommer fast hver 2-3 måned for forsat at udvikle og finpudse deres parforhold.

Efter de første par gange vil jeg have en fornemmelse for dette. Herudfra aftaler vi, om vi tager det hen ad vejen eller om det skal være et fast antal sessioner. Flere faktorer kan have indflydelse på dette – fx omfanget af jeres problem, tid og økonomi.

I har som par, mulighed for at terapien, mod et kørselsgebyr, kan foregår i jeres hjem f. eks hvis det er svært at skaffe børnepasning osv..

Desuden har par mulighed for, at tage et to-dags seminar hen over en weekend eller to hverdage. Her arbejder i mere intensivt og koncentreret med udfordringerne.

Ofte svarer udbyttet af et seminar til, hvad I ville kunne opnå i almindelig parterapi i en periode på 3-6 måneder.

I terapi er det vigtigste at huske på:

Skal der ske forandring hos dig, din partner og i jeres parforhold, må DU-I gøre noget nyt.

For så vil der helt sikkert ske noget nyt, MEN gør DU-I, som I plejer, så opstår forandringer ikke.

Når du ændrer dig, gør din partner det også.

Derfor gør det en stor forskel for jeres parforhold at tage ansvar for denne ændring. Lad være med at overgive dig til tilfældighederne breitling ure kopi og vente på, at der kommer et mirakel dumpende –

for det er spild af tid.

Husk vi lever nu!

Du/I kan med fordel læse “Kærlighedsforholdets udvikling og forståelse” her på hjemmesiden inden en parterapi.