Stress coaching

At have et særligt punkt om stress skyldes at rigtig mange mennesker henvender sig til ID Lifecoachen med netop stress som årsag til sine problemer og får glæde af ID Lifecoaching, da metoden er rigtig god til at tage sig af stressproblematikker i et moderne menneskes liv.

Privatliv kontra arbejde

De fleste af os forbinder stress med ens arbejde. Men rigtig meget stress stammer fra privatlivet og balancen mellem privatliv og job. Stress kan opstå i forbindelse med en ubehagelig oplevelse, som f.eks. sygdom, problemer i parforholdet, skilsmisse og dødsfald. Men det kan også være en indre tilstand, hvor man ikke rigtig kan sætte fingeren på, hvorfor man har det sådan. En årsag kan f.eks. være følelsen af at være utilstrækkelig. Det kan være man gaber over for meget. Man har påtaget sig for meget ansvar, fordi man generelt har svært ved at slippe kontrollen med familiens gøremål og opgaverne på arbejdspladsen.

Stress er pres

Stress handler i det hele taget om PRES, der ikke er taget til efterretning i tide. Reaktionerne kan være alt fra irriterende til direkte livsforringende. Fx grådanfald, hjertebanken, kvalme, sygdomslignende symptomer, søvnløshed, tankemylder, glemsomhed, aggressivitet, tristhed, træthed m.m.

Stress er en helt almindelig og anerkendt tilstand, men også en helt unødvendig tilstand i forhold til at unde sig selv den bedste livskvalitet. En af mine fornemmeste opgaver som coach er at hjælpe et stresset menneske med at finde ud af, hvor man oplever pres og hvad konsekvenserne er. Dernæst finder vi sammen ud af, hvad der skal være anderledes for at leve sit liv uden den negative følelse af stress.

Pia Mangaard Lintrup, Parterapeut og ID Lifecoach.